Over ons

Migraine is een veelvoorkomende en complexe ziekte. Hoewel er steeds meer wetenschappelijk bewijs bestaat voor de inzet van een gezonde leefstijl als behandeling, wordt migraine in de regulier zorg vrijwel uitsluitend met medicatie behandeld. Hierdoor blijft een belangrijke groep aan behandelopties onbenut. En dat is zonde, want iedereen met migraine heeft het recht om een gezonde leefstijl in te zetten als behandeling. 
Het verhaal van Pacea begint bij Wardell Amerika. Gedurende zijn opleiding tot neuroloog behandelt hij bijna dagelijks mensen met migraine. Hoewel leefstijl een belangrijke kan spelen bij migraine, leert Wardell migraine te behandelen met medicatie. Als hij zijn patiënten vervolgens terugziet, blijkt dat medicatie niet altijd voldoende werkt en dat patiënten kunnen kampen met vervelende bijwerkingen. "Zijn er andere behandelingen mogelijk dan alleen medicatie?", vraagt Wardell zich af.
Als leefstijlenthousiast duikt hij de wetenschappelijke literatuur in. Tot zijn verbazing is er veel wetenschappelijk bewijs dat een gezonde leefstijl kan helpen migraine te verbeteren. Hij besluit zijn patiënten met migraine holistisch te behandelen, waarin een gezonde leefstijl centraal staat. En dat heeft succes! Niet alleen voelen zijn patiënten zich meer gehoord, maar het levert hen ook de verbetering op die medicijnen hen niet hebben gebracht.
Omdat de kracht van een gezonde leefstijl nog vrij onbekend is, besluit Wardell deze kennis breed uit te dragen. In 2018 richt hij dé migraine leefstijlgemeenschap van Nederland op genaamd Pacea. Sindsdien helpen hij en zijn team van inhouds- en ervaringsdeskundigen mensen om de leefstijl te ontdekken die hun migraine kan verbeteren.
Het is onze visie dat iedereen met migraine de mogelijkheid moet hebben om migraine met de juiste leefstijl te behandelen. Het is onze missie om mensen met migraine te informeren en te motiveren om een gezonde leefstijl in te zetten als behandeling voor migraine. Wij zijn verheugd om steeds meer mensen met migraine in onze warme gemeenschap te kunnen verwelkomen. 
Wij willen je helpen bij jouw migrainereis. Wij gaan verder waar de reguliere zorg ophoudt. Wij helpen je de leefstijl te vinden die jouw migraine kan verbeteren. Wij bieden je een steunende omgeving waar mensen begrijpen wat je doormaakt. Wij zijn er voor jou! 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Wij horen graag van je! Stuur ons vooral een email op ln.aecap%40ofni!

Het team van Pacea

Illustration

Naam: Wardell AmerikaAchtergrond: neuroloogFunctie: bestuurder, medisch deskundige, strategie, marketingEmail: ln.aecap%40akirema.lledraw

Illustration

Naam: Sanne SchaaperAchtergrond: medisch antropoloog, HSP-coachFunctie: columnistEmail: ln.aecap%40repaahcs.ennas

Illustration

Naam: Marja KosterAchtergrond: communicatiedeskundigeFunctie: marketing, projectleider 'Gemeenschap', columnistEmail: ln.aecap%40retsok.ajram

Meer weten over onze missie?

Lees dan verder via deze link.