Hypnotherapie

Hypnotherapie kan effectief zijn bij de behandeling van tal van aandoeningen, waaronder migraine; het kan de ernst en frequentie van migraine doen verminderen, zowel op de korte als de lange termijn [1].
Wat is hypnose? We kennen allemaal wel dat we aan het dagdromen zijn, of helemaal opgaan in een boek of film. Je bent dan in een ‘trance’. Hypnose werkt net zo; je wordt in een staat gebracht waarin je in direct contact staat met je onderbewustzijn en daarbij een diepe ontspanning ervaart. Je kritische denken wordt even geparkeerd. Je blijft echter wel gewoon zien en horen. 
Door tijdens hypnose direct met het onderbewustzijn te werken, kan er makkelijker verandering plaatsvinden. Door middel van positieve suggesties en visualisaties kan je jezelf ongevoelig maken voor oude negatieve emoties. Je gaat direct naar de bron daar waar alles van je opgeslagen ligt; al jouw ervaringen en herinneringen. 
Door het positieve effect van hypnose op je onderbewustzijn, geest en handelen, kunnen triggers voor migraine weggenomen worden. De zelfhypnose, die je aangeleerd krijgt, kan zorgen voor een aantal diepe ontspanningsmomenten op de dag. 
Iedereen met migraine heeft zijn of haar eigen triggers. Daarom is het noodzakelijk deze te onderzoeken in een intakegesprek; hypnotherapie is dan ook maatwerk en kan zowel fysiek als online worden gevolgd.
Wil je meer informatie over hypnose? Kijk dan op de website van OptiAdvies Hypnotherapie.

Auteur: Tjaakolina ten Have, OMNI hypnotherapeut en coach
Publicatiedatum: 22-08-2022

Referenties:
1. Flynn, N., Systematic Review of the Effectiveness of Hypnosis for the Management of Headache. Int J Clin Exp Hypn, 2018. 66(4): p. 343-352.