Testimonials

Piet

Ik ben zelf al ruim 40 jaar migrainepatiënt, waarbij ik wekelijks meerdere dagen last heb van migraine. Ik had het gevoel in een vicieuze cirkel te zitten. De aanvallen volgden elkaar steeds sneller op, het leek erop dat mijn lichaam de pijn genereerde en het aanvalsmedicijn 'sumatriptan' steeds minder goed werkte. Mijn lichaam leek bijna verslaafd te zijn.
Via Clubhouse ben ik voor het eerst in aanraking gekomen Pacea, welke opgericht is door Wardell en Marisha. De Migraine club van Pacea voelde direct al als thuiskomen, de herkenning en erkenning was enorm groot. Ik had nooit verwacht dat het praten met lotgenoten zo fijn kon zijn. Daarnaast voegt de expertise van Wardell als neuroloog enorm veel toe. Als we met vragen zitten, springt hij daar direct op in, waarbij hij de vragensteller de ruimte geeft en met waardevolle tips en adviezen komt. Migraine manifesteert zich in vele vormen met diverse triggers en er is nog steeds veel onduidelijkheid over zowel migraine als het behandelen. Maar werkelijk alles is bespreekbaar en dat voelt goed. Niet alleen medicatie, maar ook lifestyle komt ter sprake. Het één kan een aanvulling zijn op het ander.
Na een aantal gesprekken op Clubhouse vroeg ik bij Wardell een consult aan. En na een uitvoerige diagnose heb ik samen met hem besloten het onderhoudsmedicijn 'candesartan' te gaan gebruiken, hetgeen voor verwijding van de bloedvaten zorgt. Via mijn huisarts had ik destijds bètablokkers gekregen die de hartslag verlagen, maar daar werd ik erg duizelig van. Naast de candesartan maak ik op advies van Wardell regelmatig een avondwandeling, wonderwel reageer ik daar heel goed op. De aanvalsfrequentie is drastisch afgenomen, van 3 sumatriptan-tabletten per week naar bijna niets meer. Al met al is mijn kwaliteit van leven sterk verbeterd, waarvoor grote dank!