Review

Overprikkeld Brein van Charlotte Labee

Illustration

Ik ben een boekenverslindster. 
En soms kom ik een boek tegen die ik met je MOET delen. 
Ik heb het over het boek dat enkele maanden geleden verschenen is: 
‘Overprikkeld Brein’ van Charlotte Labee.

Waarom dit een ‘must-read’ is?
In deze hectische tijd en maatschappij, waarin we constant bloot worden gesteld aan een grote hoeveelheid prikkels, ervaren mensen meer en meer stress. Er zijn meer mensen dan ooit die last hebben van psychische (en somatische) klachten. Ik ben ervan overtuigd dat een groot deel komt door een overprikkeld brein. Een overprikkeld brein is, zoals Charlotte omschrijft, ontregeld, vermoeid en kan niet optimaal functioneren.
Denk je dat dit niet voor jou geldt? Vraag jezelf dan af hoe vaak je symptomen hebt als hoofdpijn, een korte lontje, slaapproblemen, je somber voelen, altijd in je hoofd zitten, altijd het gevoel ‘aan’ te moeten staan etc. Juist: signalen van een overprikkeld brein.
Charlotte onderbouwt met zowel wetenschappelijke onderzoeken als haar eigen visie het belang van meditatie, mindfulness, hartcoherentie, goede zorg voor je darmen, rust voor jezelf, dankbaarheid en het effect hiervan op je brein en meer. 
Kortom: het ontprikkelen en herprogrammeren van jouw brein. 
Ze beschrijft dit op een toegankelijke manier. Hier en daar zijn sommige stukken over de werking van het brein soms ingewikkeld of lastige kost, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt met concrete voorbeelden en praktische tips.
Hoe je dit ontprikkelen en herprogrammeren doet, beschrijft Charlotte in een 10-wekenplan. Dus naast alle info die je krijgt over hoe je brein werkt, wordt ook beschreven hoe je dit toe kunt passen. 
Waarin mensen mij of de materie waar ik me mee bezig houd soms bestempelen als ‘zweverig’, vliegt Charlotte dit voor een groot deel aan vanuit de wetenschap. Hiermee krijgt ook mijn werkwijze nog meer ‘body’ en kan ik voor de minder ‘zweverige’ onder ons verwijzen naar dit boek voor onderbouwde onderzoeken. Dank daarvoor Charlotte!

‘Hoe we denken, voelen en handelen, programmeert automatisch onderbewust onze hersenen. Pas wanneer je dit verandert, verander jij als mens’.

Charlotte Labee

Illustration

Wil jij meer weten over hoe jij kunt leven vanuit zelfliefde?

Ik ontmoet je graag!

www.lumare.nu / moc.kooltuo%40un.eramul / 06-44750549