Column

Sugar rush

Bloedheet is het. Terwijl ik deze column schrijf, is het buiten 32 graden. Grappig dat het thema bij Pacea dan ‘slaap’ is. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar slapen doe ik niet zo goed met deze warmte. 
Slecht slapen zorgt ervoor dat ik minder energie heb. Mijn lichaam vraagt dan om een korte, snelle energie boost. Kortom: I WANT SUGAR. Nu is het de kunst om hier niet aan toe te geven. Want ik weet dat ik dan in een suikerpiek en suikerdip kom, dit in combinatie met weinig slaap: super ingrediënten voor migraine. Voldoende hydrateren, drinken wanneer ik denk eten nodig te hebben, in beweging en juist overdag rust pakken. Dat zijn punten die helpen om ervoor te zorgen dat de triggers voor migraine gereduceerd worden. 

Weten doen we het vaak wel. We weten wel wat goed is voor ons. Maar ons gedrag laat anders zien. Mindset is hier de belangrijkste factor in. Met de juiste mindset zorg jij ervoor dat jij die belemmerende patronen gaat herkennen en hierop gaat anticiperen. Laat jouw gedachten niet leidend zijn. Onthoud dat je je gedachten hebt en niet bent. Op die manier pak jij terug de regie. En voorkom dat je keuzes maakt die niet helpend zijn.

En maak je die keuze wel. Kies je toch voor die suiker, kies je toch voor die trigger, omdat het een keertje niet lukt? Wees dan niet te streng voor jezelf. Kijk en handel vanuit compassie. Laat los. Want één van de grootste psychologische, onderliggende factoren van migraine is de behoefte aan controle. Het niet kunnen en niet willen loslaten. De lat ‘sky high’ leggen. In alles. In die gezonde levensstijl, in werk, in relaties, noem het maar op. 

Dus als er één ding is waar jij vanaf vandaag absoluut mee mag beginnen, om ervoor te zorgen dat je migraine vermindert, dan is het wel liefdevol naar jezelf zijn. Vanuit mildheid naar jezelf kijken en hiermee omgaan. Loslaten wat je niet kunt controleren. En jezelf vergeven. Vergeven wanneer het even niet lukt. 
Elk moment is een nieuw moment. Elke keer mag jij opnieuw beginnen. 

Don’t be so hard on yourself. 

Illustration

Wil jij meer weten over hoe jij kunt leven vanuit zelfliefde?
Ik ontmoet je graag!
www.lumare.nu / moc.kooltuo%40un.eramul / 06-44750549