Column

Ik doorbreek het!

Lieve lezer,
Ik ga ermee stoppen! Met het schrijven van deze column. Dit gaat de laatste zijn en wat mooi dat we dan bij het thema Regelmaat zijn aanbeland.
Soms heb je namelijk juist jouw structuur en regelmaat onder de loep te nemen en te doorbreken. Iets te veranderen om het niet langer meer past in jouw leven. Of omdat het niet meer helpend is voor hoe jij wil leven. Wanneer we als persoon groeien gaat dit vaak gepaard met patronen of handelingen loslaten. Dat is spannend. Je gaat uit je comfortzone. En daar wil jouw brein je het liefst niet hebben. Jouw brein zal met allerlei gedachten komen waarom je toch echt moet blijven waar je bent of waarom je toch echt hetzelfde moet blijven doen. 
Toch zit daar jouw grootste groei. Wanneer jij uit je comfortzone stapt. En dit hoeft niet groots te zijn, het kan al met hele kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks 10 minuten korter scrollen op je telefoon. 
Het is interessant om te kijken wat helpt jou op dit moment in jouw leven niet. Wat voegt niks toe of wat kost juist energie? Welke van deze punten komen met regelmaat of misschien zelfs dagelijks terug? Wat zou jij anders kunnen doen? 
Kies dan één ding uit wat je nu al kunt veranderen. Zet die eerste stap. Doorbreek dat patroon, doorbreek jouw routine. Word de leider van je leven in plaats van dat jij je laat leiden. Jij mag de regie terug in handen nemen en jij mag veranderen. 
Het is zo jammer dat we vaak denken dat wanneer we een keuze hebben gemaakt, dit een keuze is voor altijd. Je groeit toch als persoon, je wordt ouder. Dus jouw keuzes mogen veranderen. Je mag jezelf toestemming geven om je leven anders in te richten. 
Vaak zijn we bang voor de reacties van de mensen om ons heen. We zijn bang dat ze het niet okay vinden als we bijvoorbeeld kiezen om niet meer dagelijks televisie te kijken of niet mee te gaan naar dat ene feest of ervoor te kiezen om elke avond om 22.00 uur naar bed te gaan. Maar jij hebt goed voor jezelf te zorgen. Vanuit liefde voor jezelf. En daarom mag jij helpende patronen en helpende routines in gaan bouwen in jouw leven die ervoor zorgen dat JIJ lekker in je vel zit. Dat JIJ meer energie, geluk en plezier ervaart.
Dus doorbreek zo nu en dan die patronen. Verander je routines. 
Leef jouw mooiste leven.
Dank je wel voor het lezen van mijn columns. Dank je wel dat ik jou mee mocht nemen in mijn visie en reis. Dank je wel!
Liefs Patricia

Illustration

P.S. Mocht je meer willen weten over mijn reis en zoektocht rondom migraine, vraag dan nu mijn Hoofdpijn- en migraine special aan met 9 filmpjes, alle columns & meer. Info vind je HIER.