Column

De heilige graal

Iedereen schijnt ‘de heilige graal’ te hebben; als je dit eet, als je dat doet, als je mijn programma volgt, dán verbetert jouw gezondheid en verdwijnt jouw migraine. Het is aanlokkelijk. 
Je wil van de pijn af, je wil van de migraine af, je wil jezelf weer energiek en vrolijk voelen. Dus zoek je wat af, heb je ondertussen al ontelbaar veel programma’s afgedraaid. Zonder het gewenste resultaat. Wat natuurlijk ontzettend frustrerend is. Wat kan je nog doen? Je wordt wanhopig, zoekt het in alle gaten en hoeken en vraagt je af of dit eigenlijk wel ooit gaat veranderen. Je raakt het vertrouwen en geloof in een oplossing kwijt. 

Ik geloof niet in één programma wat voor iedereen werkt. Ik geloof:
1. Dat jij jouw ‘inner work’ te doen hebt;
2. Dat ieder lichaam anders reageert, vanuit celniveau, DNA en noem maar op; wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omdat we allemaal uniek zijn. Een gestandaardiseerd programma vaak niet de oplossing;
3. Dat er voor iedereen een sleutel is naar een energiek en vrolijk leven (ja, ook voor jou!)

We denken vaak dat de oplossing zit in meer bewegen en anders eten. Maar waarom houd jij dit dan niet vol? Waarom lukt het dan niet?

Omdat je jouw innerlijk werk niet hebt gedaan. Er is namelijk iets waardoor je elke keer naar die suiker pakt. Er is namelijk iets waarom je niet in beweging komt. En zelfliefde is hierin geen excuus. Zelfliefde is vanuit realiteit aankijken wat er is, eerlijk zijn naar jezelf en doen wat je te doen hebt. Daar is moed voor nodig.

Want één van de belangrijkste punten bij persoonlijke ontwikkeling is dat je jouw pijn aankijkt. Laat dat nou net iets zijn waar ons brein niet zo blij mee is. Die wil jou comfortabel houden. Daar hoort pijn aankijken niet bij. Maar als jij het niet aankijkt, ga jij nooit op een diepere laag fundamentele verandering aanbrengen.

Dus die heilige graal zit in jouw zelf. Jij hebt de sleutel in handen. Je hoeft deze alleen maar te vinden. Begin met je pijn en emoties aan te kijken. Onderzoek ze. Stap voor stap. Zoek elke dag de stilte op en laat maar komen wat er komt. In het begin komt er niks. Maar hoe vaker je het zal doen, hoe meer je die fluisteringen gaat horen. Ga samenwerken met je lichaam. Ernaar luisteren. Vraag wat je lichaam nodig heeft. Geef ruimte. Alles mag er zijn.

Blijf weg van veroordeling. Veroordeel je lichaam niet wanneer er weer een migraineaanval komt. Kijk en handel vanuit liefde en mildheid. Én vanuit bereidwilligheid om die stappen te zetten om nu écht samen te gaan werken met je lichaam. Begin jouw reis en ontdek.

Take care.
Liefs Patricia

Illustration

Wil jij meer weten over hoe jij kunt leven vanuit zelfliefde, zodat jij jezelf eindelijk op nummer één gaat zetten? Wil jij leren hoe jij die reis naar binnen maakt? Ik ontmoet je graag!
Boek je vrijblijvende call in, luister naar mijn Podcast ‘Leven vanuit Zelfliefde’ en volg me via mijn socials.
www.lumare.nu / moc.kooltuo%40un.eramul / 06-44750549