Column

Dáár krijg ik nou hoofdpijn van!

Wat een drukke, gekke tijden bij tijden. In volle vaart, overvolle agenda’s, alle ballen omhoog houden en dan ook nog gewoon aardig zijn en gezellig functioneren. Ik krijg er soms een punthoofd van.

Alle actuele info top of mind hebben, hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, hoofdelijk verantwoordelijk zijn, een kopstuk zijn, al die verantwoordelijkheden dragen, het is een klus van jewelste. En dan zitten ‘ze’ ook nog aan m’n kop te zeuren.

Door al die stress en activiteiten gaat er weleens iets niet helemaal zoals gepland. Of gaat mis. Ik kan me dan voor m’n kop slaan, ik grijp naar mijn hoofd in pure frustratie, al hoofdschuddend, ‘nee, nee, nee’ mompelend. Of met iets meer volume… afhankelijk van de grootte van de misser.

Terwijl een en ander niet lekker loopt, ik vrees dat er koppen gaan rollen en ondertussen de muziek van Fenna Zappelin met ‘Hoofd, schouders, knieën, teen’, door de kamer schalt omdat mijn kleinkind logeert, bedenk ik me dat ik eerst eens iets heel anders bij de kop pak.

‘Thee’, rooibosthee om geen migraineaanval uit te lokken, een glas water erbij, ik heb te weinig gedronken in alle drukte, en even al mijn hoofdtaken op een rijtje zetten. Zo zit ik, mijn stijve nek masserend, uit een kopje te lurken met mijn to do lijst voor m’n neus. Orde in de chaos, rustpunt in de drukte, schouders los, even lopen, en dan …. weer door.

Het stopt niet, ik kan het niet stoppen, de drukte van de dag drukt op me, mijn hoofd is warm van binnen, brandt van binnen en mijn ogen laten het afweten zo langzamerhand. Ik denk dat een andere bril geen overbodige luxe is in deze dagen.

En ja, dáár krijg ik dan echt hoofdpijn van. En jij?

Liefs Marja